Isnin, 30 Ogos 2010

PBS HARI 1

Assalamualaikum...Salam 1Malaysia...

Pukul 6.50 lagi aku dah gerak gi sekolah..Hak3…Bapak awal gler…1st impression lah katekan..ha3…Sampey2 skola je tgk jam…7.00 am…cis…aku ingt akulah yang plg lmbat…budusss….lgsong xde org baii kat skola…ade la 2-3 kerat yg dtg…tu pown pak gad, tukang kebun, dan cleaner…ngek…huk3…parking punye parking punye parking aku dpt lah port best gler utk parking…mle2 kalo ikot ati aku nak balun je parking lot GB (Guru besar)..tapi bile2 mikir2 plak…


“Hah, toksah ngengade lah ko piz…”


hish, aku pown park keta aku kat bwh pokok rendang dan rimbun (Bukan kedai bwh pokok rimbun dpn mktab aku taw!) Praaak…tarik henbrek..kua g masok ofis…Aduhyaii…yg nip own aku cdey gilak babeng gak…Dia punye kerani je ade!!!ha3…kate aku dlam ati…kureng btol…buat punat abang je dtg awal…hah, seb bek r clerk dia sporting dan…maniiisss maniiisss gula…huhu…caiyo gak aku dgor dia ckp

“Err…Assalamualaikum w.b.t……….(xdelh ckp pnuh cmni)”


“Waalaikumussalam…encik praktikum ke atau posting baru ni ya?”


“Erm…(sopannye beliau)…Ah, saya nak buat ROS (Rancangan Orientasi Sekolah) di sini Cik.”


“Oh, yang seminggu tu ya?”


“Hah, btui lah tu”


“Hahahahaha..(Yg ni bukan dia)”


“Ok lah. Encik duduk dulu, tunggu guru besar sampey sat gi.”


"Ok"


Tengok punye tengok punye tengok jam. 7.15. Ceh, xdtg lg GB, PK1, PK HEM, PK KOKU punch kad kt ofis..huhuh…aku dh paham dah keje deme ni cmne..ha3…lepas tu, aku pown tnggu lah cekgu2 nih dtg…mcm tggu datin…Ah, PK HEM ade title Datin. Kira bini Datuk lah ni taw…ak kene hati2..ha3…bungukksss….tengah tunggu tuu………..


“Oppsss…sori2..saya terlanggar kerusi kamu.”


“Eh, takpe2”


Terpana seketika…lorh, Nura Fendiyazid ghupenye…kah3…aku igt sape laa td…ko pown wat PBS kat cni eh???huhu…Aku pikir2 ko men2 mse chat kat fb aritu…huh, ade gak yg kene ketok ni nti…ha3…erm…ngobrol lme2…pastu aku pun bergerak ke dewan terbuka SKPPH untuk majlis penyempaian hadiah sambutan bulan merdeka. Kul 8 start sampeylah 10 pagi…Aku pun dah jdk AJK Dokumentasi plak..Duk tulung sorang cikgu rakam koir gune hendikem sony. Kecik je bnde alah tu…tp simple dan mudah..harge xtaw lh..ha3…okeh, tamat lalutan…Abis je majlis tu GB ajak g bilik dia…taaruf lah katekan…ha3…lame gak r duk dgr ceramah dia…seb bek dia sporting lisbon…huhu… sonang lh aku nak gigit dia nti..ha3…Pastu dgn si Aqilah ni berduetlah kitorang ke mana2 shj di sekolah…Buat pengetahuan pembaca yg budiman, Aqilah ialah mahasiswi IPG Kampus Bahasa Melayu, K.L..Major Pendidikan Khas Sem 4..Ah, ade sorg lagi rupenye yg uat PBS kt cni…Faris namanye (Bukan Faris ite!!ha3) Faris ni plak mahasiswa IPG Kampus Tun Hussein Onn, Batu Pahat Johor (bapak jauh ko kene cempak…ha3). Dia dak sem 2 major KH…kira ko ni junior aku lh…so, jgn nk pijak pale plak…muahahahaha…ayarrkkk, borang penilaian aku!!! Tertinggai kat Ko0p maktab..adusshhh…bicai…erm, xpelah..ptg ni p amek…potostat ciap…huk3…tet!!! Oppsss….suda pkul 1.15 lah…punch out card…tamat hari pertame PBS 4 abang…jumpe lg esop…Daa…

2 ulasan:

ahsfantasy24 berkata...

assalamualaikun..
salam kmrdekaan,
salam 1 malaysia :)

iR berkata...

waalaikumussalam..
selamat kembali...
selamat berpuasa juga..=)

.